Ga naar de inhoud

Bloazen Bliksem!

    Ter voorbereiding op het concert van 8 juni met het NNO, organiseert de Muziekbond Groningen/Drenthe op 18 maart “Bloazen Bliksem” in Assen. Circa 15 jeugdorkesten van verenigingen in de regio nemen deel aan deze inspiratiedag. De orkesten niet alleen voor elkaar, maar ook met elkaar. De muziekstukken die op 8 juni 2023 worden gespeeld worden tijdens de inspiratiedag alvast ingestudeerd. De organisatie van zowel de inspiratiedag als ook het jeugdorkestendeel op 8 juni 2023 is in handen van een speciaal voor dit doel opgerichte projectgroep. Studenten van het Prins Claus Conservatorium krijgen de gelegenheid ervaring op te doen om dit soort evenementen te organiseren. “Bloazen Bliksem” is een samenwerking tussen de Muziekbond Groningen/Drenthe, muziekverenigingen in de regio, het Noord Nederlands Orkest, studenten van het Prins Claus Conservatorium en Groningen Brass Experience.

    Ben jij tussen de 10 en 18 jaar en speel je een blaasinstrument op B-niveau? En lijkt het je tof om een keer samen te spelen met het Noord Nederlands Orkest (NNO)? Geef je dan op voor de repetitie op zaterdag 18 maart 2023 bij De Bron in Assen. Op deze dag wordt er gerepeteerd op de stukken met het NNO. De uitvoering met het NNO en een mega jeugdorkest van zo’n 150 muzikanten is op donderdag 8 juni in de grote zaal van SPOT/De Oosterpoort in Groningen. Aanmelden Bloazen Bliksem en meer informatie over dit jeugdevenement: https://mgdonline.nl/jeugd-educatie/bloazen-bliksem/